Om våra fröer 


Våra odlingar utgår från fröer vi samlat vilt i norrlandslänen. Vi blandar inte in arter som inte förekommer naturligt i den norrländska floran.


2023 odlade och samlade vi:

Backglim, backnejlika, bockrot, flockfibbla, fyrkantig johannesört, gråfibbla, gullris, gulsporre, gökblomster, humleblomster, kummin, kvastfibbla, liten blåklocka, midsommarblomster, prästkrage, rödblära, rödfibbla, rödklint,  rödkämpar, röllecka, smällglim, smörblomma, smörboll, strätta, styvmorsviol, tjärblomster, vårfingerört, åkervädd, äkta johannesört, ängsfryle, ängsklocka och ängsskallra.


Vi tittar och undersöker hela tiden vilka örter vi kan lägga till och kommer att jobba med att ta fram fler och mer anpassande blandingar för olika markförhållanden och geografiska platser. Om oss


Norrlands Blomsteräng är ett familjeföretag som vill verka för fler ängar, mer biologisk mångfald och kunskap och möjlighet för fler at odla äng, privat personer som företag. Vi vänder oss i första hand till kunder som ska odla i norra Sverige eftersom våra lokala fröer är anpassade till norrländska ljus, nederbörd och temperaturförhållanden. 


Kontakta oss:

Det är Magnus Alskog som svarar i telefon för det mesta. Ring honom på 0768019491 eller mejla till kontakt@blomsterang.se.

Vilka vi är:

Gunnar Alskog

Har i snart 40 år odlat grönsaker på Alskogs Ekologiska Grönsaker och sedan 2004 odlat ängsfröer på gården i Ängersjö, Umeå. Numera är det jordgubbar och hallon utöver det blommande hav av ängsblommor som växer i Ängersjö.

Moa Alskog

Köpenhamnsbaserad konstnär som varvar med ängsfröodling och gårdsarbete i Västerbotten.

Dotter till Gunnar.

Amanda och Magnus Alskog

Ekologiska grönsaksodlare i Gåltjärn, Sundsvall på Gåltjärns Gård. Dotter och svärson till Gunnar. Från Gården i Gåltjärn skickas och packas alla fröer till kund. 

KONTAKTA OSS

Hör av dig!